Joana Gomila & Laia Valles

Mallorca, Barcelona, Brasil

Sobre Joana Gomila & Laia Valles

Joana Gomila (Manacor, 1982)
Canta, composa i li agrada festejar instruments musicals. Joana Gomila es mou per molt diversos territoris musicals i escènics: ha passat pel món de la cançó (amb Espiral d’Embulls i Projectedefak), canta amb el quintet de swing Trispol i amb el trio de música brasilenya Trio Cruzat. Amb Folk Souvenir, el seu projecte més personal, navega per la música popular de Mallorca amb el timó de les músiques lliures i improvisades, del jazz i de la contemporània.

Sempre ha mantingut una estreta relació amb el món de les arts escèniques i la poesia, algunes vegades com a cantant i intèrpret (a Pèl al Pit, Negret de Guinea,… -amb Corcada Teatre) i d’altres com a compositora (Remor, de la cia Res de Res -guardonat amb el Total Theatre del Festival d’Edimburg 2012- i Hotel Iocandi -cia de circ Premi Zirkòlika 2014-).
Actualment treballa a Madrid amb Teatro de la Ciudad, sota la direcció d’Andrés Lima, en una versió contemporània de la tragèdia grega Medea, amb música de Jaume Manresa. És també de gira amb l’espectacle Esquerdes, d’Hotel iocandi.
El 2014 es llicencià en cant jazz al Conservatori Superior del Liceu, on ha après de mestres com David Mengual, Celeste Alías, Albert Bover, Ramon Prats,… Ha viscut a São Paulo (estudià un any al Souza Lima) i és una enamorada de la música brasilenya. És també llicenciada en Història de l’Art i li encanta cuinar, la mar i llegir.

Comentar